Achtergrond LUK

De Leuvense Universitaire Kayakclub, afgekort de LUK vzw. Opgericht in 2011.


Visie

Dé toonaangevende vereniging voor recreatieve wildwaterkajak zijn in Vlaanderen en daar rond.

Missie

De wildwater kajaksport promoten op een veilige manier door deskundige begeleiding en opleiding. Kwaliteitsvolle lessen, stages en events aanbieden met een nadruk op sociale aspecten in een outdoor omgeving.

 

Achtergrond

Allereerst trachten wij mensen met eenzelfde passie samen te brengen, zijnde het outdoorleven met een toespitsing op kajak.

Ten tweede willen wij een ruim en gevarieerd aanbod geven aan onze leden inzake het wildwatervaren. Zowel rivierafvaarten, pistevaren, freestyle, buitenlandse stages en talloze workshops komen aan bod. Ons activiteitenaanbod bestaat momenteel uit wekelijkse trainingen op de Dijle (Celestijnenlaan, Heverlee), wekelijkse indoorsessies in het zwembad van de Kuleuven (Tervuursevest 101, Heverlee), daguitstappen binnen en buiten België en stages in het buitenland (Franse Alpen, Spaanse Pyreneeën, Noorwegen,...).

Tot slot willen we dit aanbod zo kwalitatief mogelijk maken. Het is daarom ook met enige trots dat wij kunnen zeggen dat we de meest geschoolde club zijn. Ons voltallig bestuur en verschillende leden hebben allen hun diploma van de VTS – Sport Vlaanderen reeds op zak en zorgen voor een continue opleiding en bijscholing. Op deze manier zorgen wij voor een kwalitatief en vooral veilig lesaanbod. Momenteel verzorgen wij ook de opleiding initiator van Bloso door onze lesgevers uit te sturen en dit zowel in theorie als praktijk. Het blijft echter niet bij kajak. Andere buitensporten, filmavonden, begeleiden en organiseren sportevenementen (Outdoor Trophy, Workshopevents, Belgisch kampioenschap triatlon, ...) komen ook vaker aan bod en dit in een steeds groter wordend aantal leden en sympathisanten.

Oprichtingsakte

Download hier de oprichtingsakte van LUK
­