Nieuws


news

Nieuwe Instructeurs binnen de club

gepost op 28/09/17 door LUK

Een dikke proficiat aan Wannes, Corentin en Hanne! Weer 3 Instructeurs bij in onze club (en een 4de een klein beetje: Isis), dus dat zit weer snor voor de komende jaren!
Hopelijk zijn zij allen gemotiveerd om een aantal activiteiten te organiseren, alvast een dikke proficiat vanuit de club!

Nieuw vaarjaar!

gepost op 19/09/17 door LUK

Beste LUKkers,

een nieuw jaar wordt wederom ingezet. Met deze mail willen wij jullie warm maken voor een herinschrijving en de komende activiteiten aankondigen.

--> Vanaf vandaag kan je je lidmaatschap vernieuwen. Surf naar onze site en kijk je gegevens even na (indien nog geen lid, klik naar "Lidmaatschap"). Zo! U wordt alvast op de hoogte gehouden. Ook deelnemen aan activiteiten? Vergeet dan je betaling niet achteraf!

--> Wat hebben we in petto? Op donderdag 12/10 doen we alvast onze openingstocht. Gekend concept in het donker doorheen Leuven! Inclusief overzicht van het nieuwe jaar. Verspreiden dit event en alvast inschrijven via deze link ! Opgepast: beperkte plaatsen!
--> Varen op de Dijle, kan op woensdagen dit semester, zie kalender. Laat even iets weten als je geïnteresseerd bent.
--> Eskimoteren op 25/9 en in de blok/examenperiode. Voor sportkaarthouders: alle woensdagen natuurlijk (20.30u)
--> Sault-Brenaz: voorlopig 2 weekends. het eerste weekend (weekend 7/10 is een Treffen bij gebrek aan vrije Instructeurs) onderling af te spreken. Het 2de weekend begin november zal wel begeleid zijn. We trachten de gite vast te krijgen! Inschrijven door een mailtje aub.
--> Wedstrijd! Wie heeft goesting in een deelname aan de Mokkathlon (klik voor meer info) op zondag 8/10 ? Graag een seintje! Dan gaan we samen.
--> Daguitstappen: Mava, Erft, Hohenlimburg,... voor jeugd, maar ook de overige leden: afhankelijk van de waterstanden en onderling af te spreken.

In bijlage het overzicht.

Tot snel!
news
news

Stage 2017

gepost op 19/07/17 door LUK

De stage naar Slovenië was weeral de max! Veel plezier, zon, water en vrolijke gezichten maakten alle dagen tot een feest.

Nagenieten kan binnenkort met de heel de fotocollectie van Servaes. Hier alvast een gezellige foto.

Meer van dat? Binnenkort trekken we naar Lee Valley in Londen. Laat snel iets weten als je nog meewil het verlengde weekend van 15augustus!

In het boekje van Natuur en Bos

gepost op 28/06/17 door LUK

Nieuw: Vlaams kano- en kajakroutenetwerk

Er bestaan al officiële mountainbikeroutes, loopomlopen en ruiterpaden. In het najaar komt daar een eerste bewegwijzerde kano- en kajakroute bij op de Dijle. Op de borden langs het water ontdekken de vaarders boeiende weetjes over de natuur én spelregels om de groene omgeving mee te beschermen.

Eerste Vlaamse kano- en kajakroute

Steven Thys, projectleider van de Vlaamse Kano & Kajak Federatie: “Op 15 oktober openen we het eerste officiële traject op de Dijle met een feestelijke tocht. De bedoeling is dat er daarna jaarlijks een of twee uniform bewegwijzerde vaarroutes bijkomen. Het nieuwe kano- en kajakroutenetwerk is een initiatief van Sport Vlaanderen, de Vlaamse Milieumaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos en onze sportfederatie.”

Convenant met gedragsregels

“Bij dat routenetwerk hoort ook een convenant, waartoe alle partners bijgedragen hebben. Noem het een lijstje met afspraken om de natuur te vrijwaren. Zo zijn er stukken waar kano’s en kajaks niet mogen varen in broedtijden of om de wildgroei van de natuur te bevorderen. Ook gebruiken we alleen de steigers om op het water te gaan. Anders is er een risico voor erosie van de zachte wallen.”

“Het Vlaamse kano- en kajakroutenetwerk is uiteraard niet de eerste gelegenheid die we aangrijpen om het respect voor de natuur in de kijker te zetten. Veertig clubs zijn lid van onze federatie. In alle projecten en campagnes stimuleren we hen om oog te blijven hebben voor fauna en flora.”

www.vkkf.be

“Wij halen heel wat zwerfvuil uit het water”

Joris Rayen, voorzitter van de Leuvense Universitaire Kayakclub: “Als kajakkers houden we ons aan heel wat geschreven en ongeschreven regels. Zo gaan we alleen te water via de steigers, vermijden we bepaalde stukken om de natuur zijn werk te laten doen, nemen we drank mee in herbruikbare flessen en laten we geen afval achter. Integendeel: we nemen onderweg heel wat zwerfvuil úít het water zoals blikjes, zakken en plastic flesjes. Veel van onze leden zijn bewust bezig met de natuur. Onlangs kwam een van onze vaarders uit het water met afval goed voor een halve vuilniszak. Iedereen moest hard lachen toen hij zijn buit op het droge trok, maar eigenlijk is het heel triest. Want ook wij sporten het liefst in schone gebieden.”
news
news

BBQ's in aantocht!

gepost op 15/05/17 door LUK

Beste LUK-leden en sympathisanten,

het is BBQ tijd! Graag nodigen wij jullie uit op onze jaarlijkse BBQ op vrijdag 16 juni. Ook de daaraan gekoppelde vergaderingen kunnen interessant zijn, zeker voor zij die op stage meegaan. Graag even laten weten via onderstaand formulier of je zal deelnemen. De BBQ kost €17, ter plaatse te regelen. Begin juni moeten wij de aantallen definitief doorgeven, dus graag een snelle reactie!

Programma vrijdag 16 juni:
- 18.30u: Algemene Vergadering
- 19.15: voorbereidende stagevergadering
- 20.00: BBQ en gezellig samen zijn.

Alles zal doorgaan aan de Baarr van LBK (naast de kajakloods). Inschrijven via volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf4HMlZiIix7FMlI5qgIgj9-IR8WRqN81tZuffRJ-Rzal-GUA/viewform?c=0&w=1

Een 2de oproep wil ik doen voor een gratis, lekkere BBQ komende zondag (21 mei)! Wij zijn nog op zoek naar een 7-tal kajakkers om onze vrienden van de triatlon uit de nood te helpen. Iedereen kan dit! Vertrek om 09.30u aan de kajakloods (verzamelen 09.10u). Kajakken van 11.00u tot 12.00u op het meer van Rotselaar (begeleiding van de zwemmers) en erna een lekkere BBQ en aankomst op het Ladeuzeplein. Graag een seintje op deze mail bij interesse!

Last but not least: op donderdag wordt er gevaren op de Dijle: geef een seintje als je meewil, vaak wordt woensdag het vertrekuur bepaald.

Tot snel,

LUK.

Dagje op het wild water - leesvoer

gepost op 03/05/17 door LUK

Avontuur, ver weg of kortbij. Het gebeurt overal. Zo ook op een zonnige zondagse dag in Leuven. Een oproep tot een peddeldag leverde 4 musketiers op. Ieder met zen eigen doelstellingen, maar allen met heel wat peddelachtergrond. Met deze groep konden we er stevig tegen aan, we zochten dan ook een grote uitdaging. Gevonden! Wat bleek, ervaring of diploma's zijn geen garantie tot succes....
Vertrek aan de botenloods onder een stralende zon. Een eerste passage dook al snel op. Het woeste water voor de brug maakte al meteen een veldslag met 2 uitgeputte musketiers. Mits het gebruik van enkele hulpmiddelen werd dit eerste obstakel juist overwonnen. Een volgende brug bleek echter teveel. De eerste 2 geraakten nog net voorbij het snelstromend wild. De 3de had 2 pogingen nodig, de 4de maakte er een portage'ke van. De gelaatsuitdrukking sprak boekdelen. De hartslag was al aardig getest geweest. Nu restte nog enkel de laatste, steeds wisselende, passage. Het rustige stuk tussenin verliep vlot zonder incidenten, bij de passage aangekomen werd er eerst een grondige scouting gedaan voor de lijn. Verschillende opties werden bekeken en er werd uiteindelijk gekozen voor de linkse lijn. De eerste 2 kende wat kleine moeilijkheden, maar passeerde uiteindelijk vlot. De 3de held kreeg het voor elkaar om zich te pinnen, dwars. Even paniek in de ogen, maar hulp was onderweg. Op 5 minuten stroomde de boot vol water en er restte dan ook maar één oplossing: zwemmen... Na de veiligheidsuitleg over het gebruik van nodige luchtzakken en manier van zwemmen (voeten voorwaarts!), werd zowel de persoon als het materiaal gered, oef. Een snelle portage bleek dan ook de oplossing. Nu stond enkel de 4de musketier nog met zijn kajak voor de portage. Veel twijfel, maar mits de nodige aanmoedigingen en hulp, werd deze positief genomen. Nu konden we verder genieten van de zon, de spanning was eraf. Afsluiten met wat gerstennat en iedereen terug gelukkig.

Moraal van het verhaal: "Never underestimate the power of the water", ook niet op een klasse II-rivier :-)
news
news

Nieuwsjes

gepost op 20/03/17 door LUK

Dag allen,

De Pyreneeën stage en de stage naar Sault-Brenaz lopen alvast goed vol! Wil je nog mee, graag snel een seintje.

We kregen ook een vriendelijke uitnodiging van de zwemmers en rugby'ers: "Vorig semester is op de intersportenzuip namelijk het idee naar voren gekomen om een intersportencantus te organiseren. Het zwemteam zou deze organisatie op zich nemen. We zouden echter willen weten of de kajakkers geïnteresseerd zouden zijn om mee te doen en zo ja met hoeveel? Op die manier kunnen we een passende zaal regelen voor het aantal deelnemers. We waren van plan dit na de paasvakantie te laten doorgaan (di of woe) en zowel de zwemploeg als de rugbyploeg is al vertegenwoordigd met elk 20 a 30 personen. Kan je mij zo snel mogelijk iets laten weten hierover? Sportieve groeten, Thomas".

--> ben je geïnteresseerd, laat je horen onder activiteiten! (de datum staat momenteel nog definitief vast).

Wildwater in het vooruitzicht, hiephoi!
Tot snel,

LUK

Nieuw semester in zicht!

gepost op 06/02/17 door LUK

Beste leden,

het nieuwe semester komt in zicht. De kalender werd aangevuld, dus laat even weten of je erbij zal zijn! Er is ook eindelijk wat water op de nabije rivieren te bespeuren, dus één van komende weken trachten wij nog een last-minute uitstapje bij te plannen.

Heb je zelf nog een idee? Spui het zeker in de Spuye :-), of op onze site.

Groeten en tot snel!

LUK
news
news

Gelukkig nieuwjaar!

gepost op 01/01/17 door LUK

En al de beste wensen.
Op een nat 2017, tot binnenkort!

Vernieuwing lidmaatschap

gepost op 23/11/16 door LUK

Beste leden,

er komt weer een nieuw kalenderjaar in zicht. Heb jij je lidmaatschap nog niet verlengd? Laat ons dan iets weten en stort alvast je nieuwe lidmaatschap! Op die manier blijf je verzekerd in het nieuwe jaar, ontvang je je vkkf-magazine op tijd en kan je mee komen vieren op onze nieuwjaarsreceptie op 18 januari!

LUK.
news
news

LUK-Wandkalender 2017

gepost op 11/11/16 door LUK

Beste LUK-sympathisant,

er is hard gewerkt aan het samenstellen en ontwikkelen van een heuse wandkalender (A3-formaat!) met foto's van LUK-leden en LUK-stages en LUK-expedities en LUK-exploraties. Met een 33tal verschillende LUK-leden op/in de kalender zal er zeker iemand bij zijn die je kent :).
De LUK-Wandkalender 2017 zal beschikbaar zijn vanaf 21 november, dus op woensdag 23 november kan je al langs het zwembad passeren om er een of meerdere te komen ophalen. De kostprijs van een kalender zal 15euro bedragen. Indien je, als lid, je engageert om er 10 te verkopen dan krijg je bij je eerstvolgende stage een korting van 20euro. Met de winst zal er materiaal gekocht worden (werpzakken, EHBO-sets, deelbare peddels, veiligheidsmateriaal, luchtzakken, takelsets, reddingsmessen, ..... kortom alles om in de toekomst meer stage's op een veilige manier te kunnen laten verlopen!) en hopen we een ondersteuning te kunnen bieden voor instructeurs in opleiding, want zij zijn het die de LUK zullen doen groeien in de toekomst.
Als je reeds een bestelling wil doen, of een exemplaar wil reserveren, laat dan iets weten door een mailtje te sturen naar de LUK of naar Servaes Timmerman. De oplage is beperkt, maar er kan bij besteld worden.

Groeten,
De LUK

Nieuwe site online!

gepost op 25/10/16 door LUK

Dag bezoeker,

Welkom op de nieuwe website van de LUK! Met een beetje vertraging, maar met minstens evenveel trots hopen wij dat dit een sociaal platform kan worden om up-to-date te blijven van de laatste nieuwtjes en uitstappen van de club.

Vaar er gerust even door en laat weten wat je ervan vindt of welke hindernissen je nog tegen kwam. Vergeet ook zeker geen profiel aan te maken (en eventueel je lidmaatschap te vernieuwen) zodat je ook kan reageren op de activiteiten en eventueel zelfs eentje organiseren!

Komende weken trachten we nog wat extra content te voorzien en de laatste details af te werken.
Vele groeten,

LUK.
news
news

Een nieuw jaar, een nieuwe site en....

gepost op 11/10/16 door LUK

Beste leden,

Een nieuw jaar, nieuwe activiteiten, enkele nieuwe doelen en zo verder.
Wij sommen ze even voor jullie op:
- Een nieuwe website is in aantocht! Normaal kunnen we tegen begin oktober online, houd zeker www.deluk.be in de gaten. Een eigen login, een up-to-date en duidelijke kalender, een plaats voor nieuwe initiatieven,... (momenteel helaas nog de oude, niet-geupdate site!)
- een trainerspool! We gaan dit jaar resoluut voor enkele extra activiteiten met de nieuwe Instructeurs in spé. Zij vertrekken alvast eind september naar Sault-Brenaz
- Een nieuwe kalender in bijlage. Wij sommen alvast de eerstkomende activiteiten voor jullie op:
- Sault-Brenaz het laatste weekend van september (contacteer Sannederuttyer@gmail.com snel indien je nog mee wil)
- Eskimotage sessies woensdag 28 september
- Dijlesessies, donderdag 6 oktober
- Openingstocht op de Dijle donderdag 13 oktober, verzamelen vanaf 19u aan de loods, opgepast: beperkte plaatsen! (inschrijven via volgende formulier: https://goo.gl/forms/XiGZEoPgHIzkDMvB3)
- Outdoorfilmavond Aula + feestje aan de loods op woensdag 19 oktober (gewoon afkomen: https://www.facebook.com/events/760019757474380/ )
- LUK stage naar Lee Vally (Londen - Olympische baan) donderdagnacht 20/10 tem zondagnacht 23/10 (inschrijven lukayakclub@gmail.com !)
­